понеделник, 29 април 2024 г.

Зелените първи ревнаха „не“ на проектокабинета на ИТН

Борислав Сандов, Зелено движение, сн. БГНЕС Архив

Националният съвет на „Зелено движение“, което е част от коалицията „Демократична България“, късно снощи е взел решение неговите народни представители да не подкрепят предложените от „Има такъв народ“ състав и структура на министерски съвет.

Новината потвърди за БНР Борислав Сандов, съпредседател на „Демократична България“ и „Зелено движение“.

Вчера президентът Румен Радев подписа указ, с който предлага на Народното събрание да избере нормирания за премиер от ИТН Пламен Николов. Очаква се парламентът да гласува предложения проектокабинет идната седмица.

Оформя се отхвърляне на кандидатурите и от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Според водещия представител на ИБГНИ Татяна Дончева почти всички номинирани са „персони“ без капацитет. това стана ясно от изявление на Татяна Дончева – заместник-председател на Народното събрание и топ представител на ИБГНИ.

„Казвам го откровено и с голяма тревога. Това, което ние събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър като единствения човек, който що-годе нещо поназнайва от сферата си“, допълни Дончева.

По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма.

„Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове“, каза Дончева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html