сряда, 8 май 2024 г.

Стефан Янев: Знам къде работят децата ми, но повече не знам

„Горд съм, че децата ми са възпитани, образовани и добри хора. Децата ми имат свои деца, т.е. аз съм щастлив и с двама внуци. Децата ми развиват тяхната кариера по тяхна целесъобразност и аз не се намесвам в това. Знам къде работят, знам че са на експертни позиции, но повече не знам.“

Това каза служебният премиер Стефан Янев на излизане от срещата при президента Румен Радев за ситуацията с коронавируса. Янев бе запитан и за децата му.

Медии писаха, че децата на Стефан Янев работят в най-богатите държавни фирми – БЕХ и „Булгаргаз“, където са назначени без конкурс по времето, когато баща им беше вицепремиер в първото служебно правителство на Румен Радев – 27 януари 2017 – 4 май 2017.

На запитване на „24 часа“ от БЕХ са отговорили, че синът на Стефан Янев е експерт при тях по газови проекти, назначен е през 2017 г. Това, че е без конкурс не било проблем, тъй като в търговските компании мениджърите имат право да си избират екип.

По неофициална информация дъщерята на премиера е назначена от директора на „Булгаргаз“ Николай Павлов на експертна длъжност и се справяла добре с работата си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html