неделя, 5 май 2024 г.

Скандално: ИТН предложи Петър Илиев и за вицепремиер

Kандидатът за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов връчи на президента Румен Радев проектокабинета на най-голямата парламентарно представена група. Това съобщиха от президентството.
Часове преди това от ИТН съобщиха, че кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов е оттеглил кандидатурата си. Мотивът са лични причини, най-вероятно секс скандалът, който медиите направиха публичен. Хората на Слави Трифонов разполагат само с няколко часа, за да номинират нов.
„Чест е за мен да ви представя изпълнения мандат. Предлагам за министър председател Пламен Николаев Николов, двама вицепремиери и министри, каза Николов и после обяви структурата на кабинета.
За вицепремиер по европейските въпроси е предложен Ради Найденов, а вицепремиер по вътрешна сигурност – Петър Илиев.

Петър Илиев бе замесен в сериозен скандал с придобиване на научна степен чрез плагиатство и бе оттеглен като номинация за премиер от ИТН.

Вече е потвърдено, че Иво Атанасов е новият правосъден министър, както „Антени“ вече писа. Той бе издирен буквално за часове, след като днес сутринта Момчил Иванов се оттегли от кандидатурата си за поста заради секс скандал. Сценаристът на Шоуто и по съвместителство зам.-председател на партията на Слави Трифонов обвини журналистите за отпадането на Иванов от състава на кабинета.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html