четвъртък, 9 май 2024 г.

Тайбе Юсеин ще се бори за бронз (обновена)

Снимки: БФБорба

Световната шампионка от Будапеща 2018 и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин ще се бори за бронзовия медал в кат. до 62 кг на олимпийските игри в Токио. Българката отстъпи на Юкако Кавай (Яп) с 2:3. Тайбе поведе с 1:0 точки от контраатака. Първоначално тя не беше отсъдена, но след видеоповторение, поискано от треньора Петър Касабов, точката бе присъдена. След това Юсеин постигна и втора, но японката изравни за 2:2 в края на първата част. 78 секунди преди края Кавай поведе. Тайбе се опита да атакува, но не успя да спечели точка.

По пътя към полуфиналите Юсеин прегази вицешампионката на Азия Болортуя Хурелхуу (Мон) с 10:0 и Лаис Нунеш (Браз) с 4:1. За бронза в сряда българката ще се бори от победителката от репешажа между Овчарова (Рус) и Йохансон (Шв).

Утре на тепиха излизат още двама българи. Георги Вангелов среща аржентинеца Абделхак Карбахе на старта при 57-килограмовите на свободния стил. В потока на българина са още японец, турчин и индиец. Първата съперничка на Евелина Николова при 57-килограмовите ще бъде полякинята Йовита Врзесейн, пета от световното през 2019-а. В потока на българката са още молдовка, нигерийка, индийка, рускиня. Схватките започват в 5 часа българско време.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html