понеделник, 6 май 2024 г.

ИТН предлагат Петър Илиев за вътрешен министър, а Гроздан Караджов – на транспорта

Петър Илиев (вдясно) бе спряган за премиер на ИТН, който е бил изтеглен в последния момент

Има такъв народ“ (ИТН) предлагат Петър Илиев за министър на вътрешните работи, научи „Флагман“ от източник. Днес от партията на Слави Трифонов правят презентация на проектокабинета си пред парламентарни групи. В 14 ч. беше презентацията пред „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Изтекоха и първите имена.

Петър Илиев е предложен за вътрешен министър, макар че по неофициална информация той бе първоначалният кандидат за премиер, който от ИТН смятаха да предложат на президента миналата седмица Смята се, че Илиев е оттеглен буквално в последните часове, за да бъде предложен на негово място Пламен Николов. Причината се предполага, че са изтекли компромати.

За министър на транспорта пък е предложен Гроздан Караджов, който бе депутат от Реформаторския блок в 43-ото Народно събрание. За министър на външните работи е предложен Ради Найденов. Той бе сред номинираните и в първия проектокабинет на ИТН – този с премиер Николай Василев. Впрочем, Петър Илиев тогава бе издигнат за министър на правосъдието.

За финансите сега е предложен Пламен Данаилов, а за енергетиката – Александър Николов, за здравеопазването – Силви Кирилов, а за правосъдието – Момчил Иванов. За министър на младежта и спорта номинацията е на Радостин Василев. Той също бе в проектокабинета на Николай Василев.

Теодора Пенева е името, което сега изтече за министър на труда и социалната политика. А за образованието – Велислава Петрова. За министър на културата бил издигнат Георги Султанов, а на околната среда и водите – Силвия Бакърджиева.

Очаквайте подробности

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html