неделя, 5 май 2024 г.

Пламен Николов: Снощи до 12 часа подбирах министри, ще произведем новина

До 12 часа вчера подбирах министри, заяви кандидатът за министър-председател на „Има такъв народ“ Пламен Николов.

„Първо ще представим кабинета пред нашите партньори, след това и на вас. Ще произведем новина“, каза още той пред „Труд“.

Заявката на ИТН е, че ако тяхното предложение не бъде подкрепено в пленарна зала от т.нар. „партии на протеста“, ще върнат мандата. В такъв случай президентът Румен Радев ще даде възможност на ГЕРБ да съставят кабинет. Те обаче вече съобщиха, че няма да предлагат проектосъстав на Министерски съвет.

В такъв случай държаният глава ще трябва да връчи трети мандат – на партия по негов избор. БСП вече изразиха готовност да представят състав на правителство, ако те бъдат изборът на държавния глава.

В неделя лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обвини Христо Иванов, че от ДБ търсят министерски постове. Той обаче отрече това да е истина. По думите на Иванов е била предложена просто формула за работещо редовно правителство. Той направи заявка, че ДБ е остава на разположение за преговори.

И трите поканени партии заявиха, че ще вземат решението си за подкрепа, след като им бъде представен персоналния състав на Министерски съвет.

В петък изтича срокът, в който „Има такъв народ“ трябва или да предложи за гласуване състав на Министерски съвет, или да върне проучвателния мандат на президента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html