вторник, 7 май 2024 г.

Ивет отпадна в сериите на 200 метра с личен рекорд

Ивет Лалова постави личен рекорд за сезона, но не успя да се класира за полуфиналите на 200 м на олимпийските игри в Токио. 37-годишната спринтьорка завърши пета в серията си с 23.39 секунди и приключи участието си на Игрите. Другата ни представителка на 200 м – Инна Ефтимова, също остана пета в своята серия с 23.42.
За Лалова това бе пето участие на най-големия спортен форум на планетата. Нейният дебют е на Игрите в Атина през 2004 г. с 4-то място на 100 м и 5-то място на 200 м.
„Развълнувах се и се разплаках от щастие. Вчера се смях на моята колежка Дина-Ашър Смит, че минаваше през всички емоции в едно интервю, а днес и аз се чувствам така. Може би е последното състезание, нищо не е обещано, нищо не е завинаги, ето едно доказателство, че човек трябва да се радва на всяко свое участие“, сподели пред БНТ Ивет. „Една близка до мен жена, американка, която бори рака в момента, каза, че атлетите на тези Игри не са атлети, а суператлети. Пътят на всички атлети не беше лесен до тук, успях да направя този рекорд, който беше мъничка мотивация за мен през това време“, каза още родната националка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html