понеделник, 29 април 2024 г.

Кирил Милов спря на 1/4-финалите в борбата (обновена)

Снимки: БФБорба

Кирил Милов загуби четвъртфиналния двубой в кат. до 97 кг от олимпийския турнир по класическа борба в Токио. Световният и европейски вицешампион, който на 1/8-финалите преодоля турчина Селк Илдем, отстъпи с 0:6 технически точки на силния иранец Мохамадхади Сарави.
Милов допусна избутване от тепиха в началото на схватката, а скоро след това Сарави го пренесе и бързо се сдоби с комфортен аванс – 4:0. Иранецът добави още две точки в началото на втората част, с което Милов загуби правото опонентът му да бъде поставен в партер. „Искам да се извиня на всички, които ме подкрепяха“, заяви през сълзи нашият представител след загубата.
В полуфиналите Сарави, който все още не е инкасирал техническа точка на тепиха в японската столица, ще се изправи срещу Артур Алексанян (Арм).

Другите ни двама представители загубиха още на старта. Айк Мнацаканян (77) отстъпи на шампиона на Хърватия Бозо Старкевич с 1:3 в класическия стил, а при жените Мими Христова (68) не успях срещу киргизстанката Меерим Жуманазарова – 5:7.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html