неделя, 5 май 2024 г.

Софиянски обяви партията на Божков за единствената дясна

Стефан Софиянски, кадър БНТ

Съюзът на свободните демократи (ССД) не подкрепя партията на Васил Божков „Българско лято“. Стефан Софиянски обаче се е срещал с млади хора от партията на Божков. Със самия него нямал от много време контакти, но е впечатлен именно от тези млади хора.

Според оценката на Софиянски в момента „Българско лято“ е единствената истинска дясна партия в българското политическо пространство. Именно заради това „Българско лято“ имат и сериозни шансове да влязат в парламента, според Софиянски, тъй като нито ГЕРБ, нито „Да, България“ са десни партии с дясна идеология.

Макар че няма да участва в изборите на 11 юли Софиянски и ССД ще подкрепят партиите на протеста, които ще влязат в следващия парламент и търсят подкрепа от тях за проекта за нова конституция, който е изготвен от тях. Трябва да се промени основният закон на държавата, тъй като от проблеми в конституцията идват проблемите в държавата и това е видно, убеден е Софиянски. „Имаме готов проект и ще търсим подкрепа от новите партии в Народно събрание“, каза Стефан Софиянски.

Бившият служебен премиер коментира и състоянието на ГЕРБ, като посочи, че е добре партията да се развие в положителна посока. Той обаче каза, че това едва ли ще се случи. „Едно нещо е много симптоматично и показателно – вече е срамно да си гербаджия в очите на нормалните хора“, допълни той и предположи, че подобно отношение влияе и на самата партия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html