неделя, 5 май 2024 г.

Борисов: Ще ме обвинят, че съм изял човек… на филета

кадър Фейсбук

„Цяла седмица не казват нищо – кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат. Трескаво търсят някой, като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно. Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой човек… на филета. Само това не са ми пришили, възмути се бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. За пореден път той събра днес младежи от ГЕРБ, за да изслуша всеки един от тях и плановете им за бъдещето в професията им и в политиката.

„Това е правено в България през 1944 година. Тогава дядо ми е бил кмет на село до София и са го пребили с тояги и са го убили и са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър“, каза пред младите Борисов.

„До ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Толкова се объркаха и паникьосаха, че трябва бързо да зашият нещо. Опитват да направят “Костинброд 2”. Понеже нямат нищо, сменят началници и ще влязат в стопанствата да търсят нещо. Ако не намерят, ще изфабрикуват за нас. Така както фабрикуваха миналото лято. Ще режат, ще сглобяват. Те ако имаха щяха да излязат и да са ни убили вече”, каза още лидерът на ГЕРБ

Той се обърна към служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който обяви, че ще даде повече информация по подслушванията, когато  реши: “Той щял да решава кога да излезе и да каже?! Това може, ако си шеф само на “Плод и зеленчук”. Да затвориш сергията и да си решиш кога да продаваш!”.

Според Борисов вече хората не вярват на обвиненията за подслушване. „Фабрикуват в момента, трябва да направят нещо, за да избягат от това, в което се натикаха. Вече хората не им вярват за тези подслушвания“, допълни той.

Томислав Дончев сравни процесите в държавата с изгарянето на вещици през Средновековието: „Някой казва – тази е вещица и кладата я очаква“.

Според него избирателите искат ГЕРБ да бъдат по-дръзки, по-бързи и по-смели: „Да бъдем радикални що се отнася до административната тежест. Ние слагаме няколко акцента в програмата ни: по-смели действия по отношение на намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. На второ  място, специален акцент върху младите хора да започнат работа и бизнес“. По думите на Дончев по време на пандемията е натрупан опит за подпомагане на бизнеса.

Борисов заяви, че в програмата на ГЕРБ трябва да има непрекъснато надграждане, обучения и квалификация за младите хора. „Видя се, че на честни избори те не могат да победят. Сега ще видите какво нещо ще направят“, каза бившият премиер. „Ние като партия трябва да се погрижим да има достатъчно училища, университети и центрове за квалификация. Да може човек, когато свърши работа и да отиде. След това като има квалификация да му се повиши заплатата“, обясни той.

По думите на младежите от ГЕРБ има определен дефицит в българското образование – няма специалисти, които да ориентират кариерно децата: „Трябва да има кариерни консултанти, които да помогнат на учениците да се ориентират. Трябва да наблегнем на това да създадем кадри“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html