неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА с исторически успех над „Лудогорец“

ЦСКА най-сетне записа победа у дома срещу „Лудогорец“ в мач за първенство. Направи го повече от категорично – 4:1 на „Българска Армия“. Мачът бе без значение за гостите, защото разградчани вече са си осигурили титлата. Но ЦСКА счупи прокобата, която властваше над този дуел в столица в продължение на 10 години.

Още в третата минута нидерландският защитник Юрген Матей откри резултата с глава. В миналия кръг бранителят донесе 1:0 над „Арда“ по подобен начин. Изключително красив гол вкара Бисмарк Чарлс в началото на второто полувреме. Нападателят засече пас с глава на Греъм Кери с удар от въздуха. Бранителят на „Лудогорец“ Сисиньо върна едно попадение, но мечтите на шампиона за нещо повече продължиха секунди. Другият защитник в „червената“ отбрана от Нидерландия – Мено Кох, също вкара с глава. В добавеното време реферът Георги Кабаков даде дузпа за ЦСКА. И този път влезлият като резерва Джорди Кайседо оформи разгрома.

Крилото на „Лудогорец“ Кирил Десподов едва ли ще иска да помни дълго този мач. Националът бе обиждан и псуван през целия мач, а при изпълнение на корнер през второто полувреме бе замерян с бутилки и предмети от феновете на ЦСКА, които бяха заели местата си в Сектор Г. След грозните сцени крилото спря да бие корнерите за „орлите“.

С тези три точки тимът на Любо Пенев продължава да е най-добрият домакин в Първа лига – от началото на сезона рекордьорът по титли няма загуба в първенството на собствен терен (11 победи и 4 равенства). Поражението пък е най-тежко в историята на „Лудогорец“, откакто тимът е в елита. Мачът започна с минута мълчание в памет на Георги Димитров – Джеки, който почина по-рано тази седмица на 62-годишна възраст.

„Не само срещу „Лудогорец“ имам тайна рецепта. Радвам се, когато отборът, който ръководя, играе рентабилен футбол. Радвам се и за феновете, което е още по-добре. Днес оползотворихме много от ситуациите, които създадохме. Момчетата ги поздравявам, всеотдайни, умни и разумни. Много добре“, доволен бе наставникът на „червените“ Любо Пенев. „Така искам да минават нашите мачове, доволен съм. Поздравявам целия отбор – всички. Все пак футболът е организиран спорт и не трябва да има егоизъм. В такива мачове има нерви, така е. Искаме да изглеждаме по този начин, без значение кой е съперникът”, продължи Ел Голеадор. „Аз съм колективен състезател и гледам отборно на професията. След всеки мач статистиката се променя, така е и сега. После я гледаме, ако е полезна. Не знам дали от следващия мач зависи кой ще е втори. Ще подходим мотивирано, както досега. Към момента се получава”, завърши Любо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html