неделя, 5 май 2024 г.

„Атлетико“ (Мадрид) докосва титлата (видео)

„Атлетико“ (Мадрид) победи „Реал Сосиедад“ с 2:1 като домакин и направи голяма крачка към титлата в Ла Лига. Футболистите на Диего Симеоне са на две победи от трофея и държат съдбата си в собствените си ръце, а в последните два кръга им предстои домакинство на „Осасуна“ и гостуване на „Валядолид“. Яник Ферейра Караско и Анхел Кореа отбелязаха головете, с които „дюшекчиите“ надделяха, а гостите се върнаха в мача в 83-тата минута с попадение на Игор Субелдия.
Два кръга преди края столичани водят в класирането с 80 т. пред Барселона със 76 и Реал със 75. „Белите“ обаче са и с мач по-малко. За „Атлетико“ сигурното е, че ако спечелят последните си два мача, ще бъде шампион, дори „Реал“ и „Барселона“ да не загубят повече точки.

След срещата Чоло Симеоне призна, че тимът му е бил притиснат до стената в последните минути срещу „Сосиедад“. „Знаехме, че „Реал“ е много силен гост, но трябваше да спечелим. Изиграхме отлично първо полувреме и нелошо второ, но след техния гол трябваше да страдаме в последните минути. Да чуваме песните на феновете извън стадиона беше наистина емоционално. Футболът има нужда от привърженици по трибуните, надявам се това да се случи скоро“, каза Симеоне. „Вече ви казах, че не обичам да гледам мачовете на съперниците ни по телевизията. Предпочитам да науча какво се е случило, след като съответният двубой е завършил“, обясни аржентинецът. „Не ме притеснява, че Луис Суарес не е вкарал в пет поредни мача. Той е ключов футболист за нас и в оставащите два мача ще успее да направи това, което трябва. Във футбола усилията се награждават, а Луис работи здраво и съм сигурен, че когато най-много имаме нужда от головете му, те ще дойдат“, добави Симеоне.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html