неделя, 5 май 2024 г.

Патриотични неволи: „Възраждане“ не иска коалиция със Симеонов и Каракачанов

Валери Симеонов: Грешката е осъзната, целта на патриотите е да имат присъствие в парламента

Няма шанс за обединение на патриотичните партии в коалиция, която да се яви с една листа на извънредните избори през юли. Това става ясно от последните събития в политическото пространство, което обитават националистите. Партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов е отказала да влезе в сговор с НФСБ на Валери Симеонов и ВМРО на Красимир Каракачанов. Това бе потвърдено и от самия Симеонов. „Засега имаме отказ за обединение от “Възраждане”, предаден ни чрез медиите. Там шансът вече е минимален“, каза Симеонов. Припомняме, че на миналите избори ВМРО предложи на „Възраждане“ взаимодействие. Партията на Костадинов прие такова, но с условие да бъдат изхвърлени Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки.

От друга страна, самият Валери Симеонов е силно скептично настроен към друг кандидат за член на националистическата коалиция – КОД на бившия здравен министър Петър Москов. „Аз не мога да потвърдя за разговори с КОД. Това е идея на ВМРО“, коментира Симеонов. Друга партия, която няма шанс да влезе в голямо патриотично обединение, е „Атака“ на Волен Сидеров. Той практически не направи предизборна кампания за миналите избори и спечели малко над 0,5 %, което дори не му дава право на партийна субсидия. Според запознати с процесите сред националистите обаче именно коалиция между „Атака“ и „Възраждане“ може да се окаже новият сериозен играч на следващите парламентарни избори, който да измести НФСБ и ВМРО и да ги изпрати в небитието.

Почти е сигурно, че НФСБ отново ще направи коалиция с партията на Веселин Марешки ВОЛЯ въпреки провала на миналия вот. “Целта е патриотите да имат присъствие в парламента. Всичко показва, че ГЕРБ ще продължат да губят електорална подкрепа. Въпреки това големият губещ от изборите през април бяха БСП”, коментира Симеонов и заяви, че все още не знае дали ще се коалират с ГЕРБ в парламента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html