неделя, 5 май 2024 г.

Издънка на „Юнайтед“ короняса „Сити“

„Манчестър Сити“ е новият шампион на Висшата лига! „Гражданите“ официално се недостижими на върха, след като основният им преследвач „Манчестър Юнайтед“ допусна домакинска загуба срещу „Лестър“ с 1:2 и подари първото място на големия си враг. Победата изкачи момчетата на Брендън Роджърс на трета позиция с 66 точки.

Оле Гунар Солскяер бе направил куп промени в стартовия си състав и логично „лисиците“ влязоха в мача като фаворит. Десет минути след началото на двубоя „лисиците“ откриха резултата. Айосе Перес намери по великолепен начин Люк Томас в наказателно поле и той реализира великолепен гол с удар от воле, който не остави никакви шансове на Давид Де Хеа. Това бе и първи гол в кариерата на Томас във Висшата лига.

„Червените дяволи“ се съвзеха и само 5 минути по-късно Мейсън Грийнууд успя да възстанови равенството. Той нахлу отдясно и с техничен удар в далечния ъгъл преодоля Шмайхел за 1:1!

До края на първото полувреме гостите имаха добра възможност отново да излязат напред в резултата и това се случи в 28-мата минута. Юри Тилеманс отправи страхотен удар, който отиваше под напречната греда, но Де Хеа се намеси блестящо и изби в ъглов удар.

В 54-тата минута Алекс Телеш центрира опасно в наказателното поле, Мейсън Грийнууд игра с глава, но след рикошет топката излезе в корнер. Това бе първият ъглов удар за „Юнайтед“ в мача. Малко по-късно гостите имаха отлична възможност отново да излязат напред в резултата. Келеши Ихиеначо нахлу отляво и отправи удар към вратата, но Де Хеа го парира. Получи се разбъркване, но „червените дяволи“ се справиха и успяха да изчистят топката.

В 65-тата минута „лисиците“ изпълниха четвъртия си ъглов удар в мача. При него защитникът Союнджу се извиси най-високо и с глава нанесе мощен изстрел, който остави Де Хеа безпомощен.

Малко преди края на мача домакините организираха отлична атака отляво и пред Бруно Фернандеш се откри добра възможност, но той не намери добре топката и тя премина покрай гредата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html