неделя, 5 май 2024 г.

„Левски ЛукОйл“ е на финал след уникална драма

„Левски ЛукОйл“ се класира за финала в НБЛ след обрат срещу „Балкан“. „Сините“ спечелиха със 103:101 в Ботевград и затвориха серията с 3-1 победи. В спора за титлата те ще се изправят срещу „Рилски спортист“, докато „Балкан“ ще играе за бронзовите медали срещу „Академик“ Пловдив. Двете серии започват следващата седмица.

В игра за Балкан в този мач се завърна Сияни Чеймбърс, но на паркета отново не се появи и Тауан Ейджи. Извън състава остана и контузения Крис Минков, който няма да може да играе до края на сезона. „Левски ЛукОйл“ пък отново бе без Рейкуон Мичъл.

Домакините дръпнаха с 16 точки в хода на срещата, но ги пропиляха през второто полувреме, a до последно крайният изход на срещата не бе ясен. В последните 20 секунди при размяната на фаулове състезателите на „Левски ЛукОйл“ показаха по-железни нерви и стигнаха до победата с крайното 103:101.

Данило Тасич завърши с 25 точки и 5 борби за Левски Лукойл. Христо Захариев добави 19 и 7 борби. Кийт Бенсън се отчете с 16 точки и 7 борби. Чавдар Костов вкара 15. Венцислав Петков се включи от пейката с 14 точки.

Божидар Аврамов бе най-добър за „Балкан“ с 20 точки, 5 борби и 6 асистенции. Димитър Димитров го последва с 19 и 6 борби. Завърналият се в игра Сияни Чеймбърс реализира 18 точки. Дарко Балабан приключи със 17 и 7 борби. Давонтей Джордан остана с 13 точки и 5 асистенции.

„Рилски спортист прави фантастичен сезон, но този мач беше бижуто на първенството. Двата отбора вкараха 28 тройки, а последните минути се играха кош за кош. Няма какво повече да предложат, трябва да се гордеем, че стана един истински мъжки двубой. Излизаме с амбиция да спечелим финала. Никой не може да отрече това, че Рилски спортист играе фантастично. Няма да се предадем без бой, излизаме единствено с мисълта да станем шампиони. Ще бъде трудно, но за целта трябва да ги ограничим максимално. Ще се опитаме да покажем това на паркета. Ако спечелим титлата, ще стана шампион с 4 победи за първи път“, заяви треньорът на „сините“ Тити Папазов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html