неделя, 5 май 2024 г.

„Барса“ с нова грешна стъпка

„Барселона“ продължава с неубедителните резултати, след като не успя да вземе и гостуването си на „Леванте“ – 3:3. Тимът на Роналд Куман водеше с 2:0 на полувремето след попадения на Меси (27-и гол в 28 мача от началото на 2021 г.) и Педри, но през второто полувреме домакините изравниха в рамките на три минути, когато точни бяха Гонсало Мелеро и Хосе Моралес. Усман Дембеле даде нов аванс на каталунците, но в 83-та минута Серхио Леон фиксира равенството.

Така „блаугранас“ се отдалечават сериозно от целта си – титлата на Испания. Четата на Куман в момента е на второто място със 76 т., на точка зад „Атлетико“ (Мадрид) и с точка преднина от „Реал“. И двата отбора обаче имат мач по-малко. Така само чудо може да помогне на „Барса“ да спечели титлата в оставащите два кръга до края на сезона. „Леванте“ пък е на 13-то място с актив от 40 т.

В същото време стана ясно, че „Барселона“ и Лионел Меси са започнали преговорите за нов договор на аржентинеца. Настоящият контракт на футболиста изтича на 30 юни. Според Sport.es президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта и бащата на играча Хорхе Меси са провели няколко разговори през последните дни, в които са поставили основите на бъдещ контракт между двете страни. Все още обаче не е отправено конкретно финансово предложение, което зависи от резултата от одита, който се прави в клуба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html