неделя, 5 май 2024 г.

БФС присъди служебна победа на ЦСКА над ЦСКА 1948

ЦСКА получи служебна победа с 3:0 заради неиграния мач с ЦСКА 1948 след решение на спортно-техническата комисия към БФС. Двубоят трябваше да е в петък, но домакините обявиха, че няма как да излязат на терена заради голям брой футболисти, заразени с коронавируса. Твърденията на ЦСКА 1948 са, че в отбора има повече от 10 състезатели с COVID-19. От клуба настояваха мачът да бъде отложен, така както беше отложен и двубоят им с „Локо“ (Пд) четири дни по-рано. Още в началото на сезона БФС обяви, че ако в даден отбор има десет или повече заразени футболисти, може да се стигне до отлагане на мачове. Такъв развой имаше с няколко клуба през есента.

БФС приложи това си решение и за мача на ЦСКА 1948 със „смърфовете“, но не и за този с ЦСКА. Това предизвика недоволство от „ЦСКА 1948“ и от „черно-белите“, които заявиха, че се погазва честната игра. В момента „Локомотив“ е в спор с ЦСКА за второто място, даващо право на участие в евротурнирите. Със служебната победа ЦСКА излиза втори с точка пред отбора от Пловдив, който обаче е с мач по-малко.

Благодетелят на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов не закъсня с коментар по горещата тема. „Най-смешното Менте в историята на българския футбол получи най-смешните 3 точки подарък“, написа той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html