понеделник, 6 май 2024 г.

„Лудогорец“ отпразнува Десетата, оперираха Домусчиев

„Лудогорец“ отпразнува десетата си поредна титла на България веднага след мача с „Локомотив“ Пд. Шампионите загубиха с 1:2. „Орлите“ излязоха на терена с мисълта да зарадват феновете си преди официалното си награждаване, но вместо това допуснаха пълен обрат, а за капак получиха и два червени картона и завършиха срещата с девет души.

Поражението не помрачи кой знае колко настроението в Разград. Купата бе връчена на капитаните Светослав Дяков и Козмин Моци от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов. Повечето от играчите излязоха за награждаването със своите наследници под шпалира на децата от Академията на клуба. Треньорът Валдас Дамбраускас беше придружаван от двамата си синове. Литовецът е седмият специалист от чужбина, който извежда „Лудогорец“ до титлата. Веднага това на „Хювефарма Арена“ гръмнаха и няколко бутилки шампанско, а Пиерос Сотириу и Сисиньо изкъпаха щастливия Дамбраускас. Не мина и без традиционното подхвърляне във въздуха на треньора. Купонът за феновете продължи с изпълнения на босненския виртуоз Горан Брегович и фолк дивата Галена.

На тържеството не присъства собственикът Кирил Домусчиев, който по-рано днес беше опериран. Лекарите не са позволили на Домусчиев да пътува до Разград. Босът на шампионите се чувства добре и вече се възстановява в домашни условия. Брат му – Георги Домусчиев, беше сред зрителите на срещата с „Локомотив“. След срещата той разкри, че тимът вече си е осигурил две нови попълнения за следващия сезон.

„Не съм си представял никога, че ще спечелим десет поредни титли. Не се усетиха. Спомням си как изглеждаше този стадион, когато бяхме във Втора лига. Всяка една титла има своето значение и своя спомен. Първите две бяха много трудни. Вече работим по селекцията. Имаме двама новопривлечени играчи. Козмин Моци е легенда на „Лудогорец“ и неговото бъдеще винаги ще бъде свързано с клуба. Той е невероятен човек. Какво ще стане с Кирил Десподов? Това не зависи само от нас. Той е собственост на „Каляри“. Помежду си водят дела. За момента не мога да ви кажа нищо конкретно“, каза Георги Домусчиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html