неделя, 5 май 2024 г.

„Сити“ трябва да почака за титлата, „Челси“ спечели генералната репетиция преди финала в ШЛ (видео)

„Челси“ направи пълен обрат и победи „Манчестър Сити“ с 2:1 на „Етихад“ в 35-ия кръг на Висшата лига. Три седмици преди двата тима да се изправят един срещу друг във финала на Шампионската лига, те изнесоха интересен двубой, от който „сините“ взеха много важни три точки. Отборът на Томас Тухел победи за втори пореден път „гражданите“ след успеха в полуфинала за ФА Къп преди по-малко месец. В „Сити“ пък отложиха празненствата за шампионската титла, която щяха да спечелят при победа. Хиляди фенове на „Сити“ чакаха пред стадиона, за да празнуват със своите любимци, но в крайна сметка останаха разочаровани.

„Мачът бе много труден. Генерално ние играхме много добре. Пропуснахме много шансове през първото полувреме. Изпуснахме нашият шанс в последната минута на първото полувреме. Пропуснахме дузпа през първото полувреме, а през второто не ни дадоха такава“, коментира Гуардиола. „Бяхме в добра позиция, но те ни вкараха в края. Агуеро сам взе решение да изпълни дузпата. През второто полувреме имаше дузпа за нас. Не знам защо VAR не се намеси. На монитора видях, че е дузпа. След 21 дни ще се изправим отново срещу „Челси“ във финала на Шампионска лига. Ще сме извадили поука от грешките, които допуснахме. Този мач дотогава ще бъде забравен“, каза треньорът на „гражданите“ Пеп Гуардиола.

„Сити“ са лидери в класирането с 80 точки и 13 повече от втория „Манчестър Юнайтед“, който обаче е и с два мача по-малко. Челси е трети с 64 точки. Рахийм Стърлинг, който изведе „гражданите“ с капитанската лента, откри резултата в 44-ата минута. Това се случи благодарение нескопосано повеждане от страна на Серхио Агуеро, след което топката се озова в Стърлинг, който я прати във вратата за 1:0. Кун получи нов шанс да вкара – от дузпа в продължението на първата част. Наказателният удар бе отсъден за контакт на Габриел Жезус с Били Гилмор, а Кун опита да преодолее Бенжамен Менди с много слабо изпълнение в стил “Паненка”, което въобще не затрудни вратаря и той спаси. Ако бе вкарал, аржентинецът щеше да изравни Уейн Рууни като играчът с най-много голове за един отбор от Висшата лига. Хаким Зиеш изравни в 63-ата минута, след като „сините“ заигра значително по-добре след почивката. Попадението даде видим импулс на лондончани, които отбелязаха отново, този път чрез Тимо Вернер в 79-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. 10 минути по-късно Стърлинг падна в наказателното поле след съприкосновение със Зума, а след консултация с ВАР дузпа не бе отсъдена – решение, което вбеси Пеп Гуардиола. В 93-ата минута гостите сътвориха пълен обрат. Хъдсън-Одой намери Вернер, който подаде към Маркос Алонсо, а испанецът прехвърли вратаря за победния гол.

„Имахме късмет, че останахме в мача, защото можехме да изоставаме с 0:2. Беше тактически сблъсък. Имах чувството, че сме уморени и бавни във взимането на решенията. Не съм тук, за да коментирам съдийството. Нямам причина да говорят лоши работи за съдиите. Те дават всичко от себе си и това е резултатът“, каза Томас Тухел.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html