неделя, 5 май 2024 г.

Защо Асен Агов ни плаши, че Русия насочвала ракети срещу Бургас и Варна

АНТЕНИ

Журналистът Асен Агов, който по време на едногодишното си шефство в БНТ преди години уволни много от знаковите лица на „Сан Стефано“, хвърли бомба, след като заяви в телевизионно интервю, че Русия е насочила ракети срещу Бургас и Варна.

Повод за сензационното му изявление бе напрежението между Путин и Украйна и опасното тракане на оръжия между двете страни. Едно от знаковите лица на ДСБ отсече, че Русия отправя мними заплахи за световен конфликт, надявайки се да избегне санкциите и да разпали патриотичен устрем у руснаците. Въпреки това Агов, който уволни с телеграми легенди на БНТ, заяви, че ракетите на руснаците в бъдещ конфликт са насочени срещу Бургас и Варна. В момента ни спасявало единствено членството ни в НАТО. Иначе ние се оказваме сред мишените на Путин. Според думите му Русия няма никакво основание за самочувствие в момента, защото страната има само 1 % от световния брутен вътрешен продукт. Единствената положителна новина, която дошла тези дни от страната на Гогол и Пушкин, е, че руснаците открили водка, която не причинява махмурлук, обяви Агов.

Коментарът му на фона на сложната геополитическа обстановка, липсата на правителство и позиция на България по евентуалния опасен конфликт, прозвуча твърде екзотично. Думите му предизвикаха небивал смут във Варна и Бургас, където хората треперят, че Путин е насочил ракетите си към тях.

В същото време у нас върви игра по връчване, приемане и отказване на мандат за ново правителство, а през това време всеки може да говори каквото си иска. Като няма външен министър, и Асен Агов става за такъв.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html