неделя, 5 май 2024 г.

И „Лийдс“ препъна „Ливърпул“ (видео)

„Ливърпул“ бе първият отбор от дванадесетте основоположника на Суперлигата, който игра мач след новината за създаването на мегатурнира, взривил световния футбол. Шампионите на Англия гостуваха на „Елънд Роуд“ в Лийдс, където взеха само точка от местния тим след 1:1 и останаха извън Топ 4 в класирането и съответно под местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Футболистите на домакините излязоха да загряват с фланелки с ясни послания – „Футболът е за феновете“ на гърба и „Заслужете го“, заедно с логото на Шампионската лига от предната страна. Такива тениски са били оставени и в съблекалнята на мърсисайдци, което разгневило треньора Юрген Клоп.

На терена Садио Мане откри в 31-вата минута след асистенция на Трент Александър-Арнолд, но след почивката „Лийдс“ подобри играта си и създаде няколко отлични положения. Алисон се отчете със спасявания и веднъж гредата му помогна, преди в 87-ата минута да се стигне до изравняване. Тогава Диего Йоренте отбеляза с глава след ъглов удар.
Така „Ливърпул“ събра 53 точки на шестата позиция и е зад „Челси“ (54 и мач по-малко) и „Уест Хем“ (55).

„Не мисля, че шефовете на клуба са ме предали. Често собствениците взимат решения без моето участие. Аз все пък съм футболен човек. Искам да направя това, от което разбирам, стига да ми позволят. Чувствам се отговорен за отбора, за клуба, за отношенията с феновете. Ще се опитам да помогна по някакъв начин да се разреши тази ситуацията“, коментира Клоп.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html