неделя, 5 май 2024 г.

ПСЖ печели служебно Шампионската лига?

ПСЖ може да бъде обявен за победител в Шампионската лига, преди да са се изиграли полуфиналите. Твърде вероятно е от УЕФА да дисквалифицира всички участници в Суперлигата незабавно от своите турнири още този сезон. Три от четирите отбора, достигнали до полуфиналите, се включиха в новия проект – „Манчестър Сити“, „Челси“ и „Реал“ (Мадрид). Съществува възможност и полуфиналите все пак да се изиграят, но местата на отцепниците да заемат „Байерн“, „Борусия“ (Дортмунд) и „Порто“, които отпаднаха на четвъртфиналите. И трите клуба са получили покани за Суперлигата, но са ги отхвърлили. Специално „Байерн“ и „Борусия“ имат срок от 30 дни, в който да обявят окончателно дали ще станат част от новия проект. За ПСЖ този срок е 14 дни, пише „Билд“.
Потърпевши ще има и в Лига Европа, където „Манчестър Юнайтед“ и „Арсенал“ са полуфиналисти, а ако от европейската федерация изпълнят заканата си, това би означавало финал между „Виляреал“ и „Рома“. Все още няма нищо официално, като от УЕФА и ФИФА все още обсъждат евентуалните санкции, а подобна случка би била абсолютен прецедент в историята на европейския футбол.

Междувременно стана ясно, че изпълнителният директор на „Манчестър Юнайтед“ Ед Уудуърд ще напусне позицията си на член на Изпълкома на УЕФА. Заедно с това „червените дяволи“ потвърдиха, че напускат и членството си в Асоциацията на европейските клубове. По-рано подобен ход предприе и президентът на „Ювентус“ Андреа Аниели. Той се отказа от поста си в Изпълкома на УЕФА и от позицията си на президент на Асоциацията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html