неделя, 5 май 2024 г.

Вангелов започва срещу шампиона на Русия на европейското по борба

Снимки: bul-wrestling.org

Георги Вангелов започва с Абасгаджи Магомедов, шампион на Русия и победител на Световната купа в Белград през декември, на европейското по борба във Варшава. Двубоят е в категория до 61 кг на свободния стил. Вангелов е носител на златния пояс „Дан Колов“ през 2019-а, европейски вицешампион до 23 г., а миналия месец си осигури и квота за олимпиадата.
Днес на тепиха излизат още четирима българи. При 74-килограмовите Мирослав Киров ще спори с Малик Амине, представител на Сан Марино. Съперник на Джемал Али в кат. до 86 кг ще бъде класният беларусин Али Шабанау, четирикратен бронзов медалист от световни първенства. Ахмед Батаев пък се изправя срещу грузинеца Иракли Мицитури, трети на Евро 2019, в категория до 92 кг.
При тежките до 125 кг Исмаил Адизов ще има за съперник Джанис Хармианку (Блрс), трети на Световната купа в Белград през декември и европейски шампион до 23 г. Схватките започват в 12,30 часа.

По-късно Микяй Наим ще се бори за бронз в континенталната надпревара. Младият национал загуби на полуфинал от Сюлейман Атли (Тур), европейски шампион и втори в света, с 1:3 в кат. до 57 кг на свободния стил. За отличието националът ни ще излезе на тепиха срещу украинеца Камил Керимов. На репешаж продължава Рухан Расим (65).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html