неделя, 5 май 2024 г.

Десислава Атанасова: Време е шоуто да приключи. Политиката изисква смелост и решителност

„Победителят е само един и това е ГЕРБ, поне е редно да го признаете“ – това каза Десислава Атанасова, която прочете декларация от името на ГЕРБ-СДС от трибуната на новото 45-ото Народно събрание. Думите ѝ предизвикаха освирквания от някои от депутатите.

„Няма да поемаме отговорност при избори през лятото, за да може една или друга партия да си вдигне резултата. Вече разбрахме, че Картаген трябва да бъде унищожен, не разбрахме обаче какво следва. Време е шоуто да приключи. Политиката изисква смелост и решителност“, каза още Атанасова.

„Ние сме изправени пред здравни, икономически и социални предизвикателства. От позицията на хора с по-голям опит ще ви кажем, че една криза не може да се управлява само с говорене. Една криза се управлява с действия и с вземане на решения. Често пъти най-наложителните и най-правилните решения са непопулярни. На отминалите парламентарни избори 837 707 български граждани гласуваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващите в 45-ото Народно събрание партии не се доближава до този резултат“, подчерта още председателят на парламентарната група.

„Най-голямото доказателство за това, че изборите преминаха нормално, са присъствието на всички нас в тази пленарна зала и признаването на резултатите. Никой не ги оспори“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html