вторник, 30 април 2024 г.

Тошко Йорданов: Не се знае колко ще продължи това Народно събрание

Този парламент е различен от всички останали. Той закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи отказаха да има предсрочни избори, заяви зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов в първата си реч от трибуната на Народното събрание.

Той се обърна към протестиращите на площада и към всички граждани, които гледат и слушат откриването на НС.

В дясната страна на парламента има депутати, които бяха през лятото на жълтите павета, ядоха и бой от полицията, каза Йорданов.

Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат, това ще стане ясно много скоро, каза Йорданов, но трябва задължително да се направят поправки в Изборния кодекс

Според Йорданов това са: премахване ограниченията на секции в чужбина, гласуване по пощата, разпускането на ЦИК и избор на нова. „Мажоритарни избори може да предложи партия, която има мнозинство, а ние нямаме“, оправда се Йорданов. Мажоритарните избори са основно искане на ИТН още от 2016 г., когато инициираха референдум по темата.

Още днес ще внесем тези поправки, както и промяна в закона за политическите партии за намаляване на партийните субсидии на 1 лев на глас, заключи Йорданов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html