неделя, 5 май 2024 г.

Няма кой да спре „Интер“, Роналдо спаси „Юве“ (обзор)

„Интер“ продължава да крачи уверено към първа титла на Италия от 2010 година насам, след като спечели с 1:0 гостуването си на „Болоня“ от 29-ия кръг на Серия „А“. Успехът беше девети поред за първенство. Така тимът на Антонио Конте събра 68 точки и води с осем пред втория „Милан“, който по-рано днес направи 1:1 с Фиорентина. „Нерадзурите“ са и с мач по-малко. Голът за днешния успех на Интер реализира Ромелу Лукаку. Българският национал Валентин Антов беше сред резервите на домакините, но не се появи в игра. Тимът му е на 11-а позиция с 34 т.

„Болоня“ поиска дузпа още в 4-ата минута за нарушение срещу Муса Бароу, но такава не беше дадена. В 34-ата минута „Интер“ поведе. Алесандро Бастони центрира във вратарското поле. Там Ромелу Лукаку се измъкна от Николас Домингес и засече. Федерико Равалиа изби, но при добавката белгийският стрелец нямаше как да сбърка буквално от голлинията и вкара 20-ото си попадение през сезона.

По-късно Андреа Ранокия засече с глава след корнер, но в аут. До края на полувремето хубав удар на Николо Барела премина над напречната греда, a „Болоня“ пропусна две възможности да изравни. В 51-ата минута Лаутаро Мартинес можеше да удвои преднината на Интер след чудесен шут от границата на пеналта, но гредата спаси домакините. Последва натиск на домакините и удар на Бароу излезе в аут. Никола Сансоне пък засече от въздуха, но също неточно. Алексис Санчес и Лукаку имаха шансове да вкарат от хубави позиции от фаул, но не се възползваха.

Шампионът „Ювентус“ стигна само до точка в градското дерби с „Торино“. Мачът между двата състава завърши 2:2. Шампионите бяха на път да запишат втора поредна загуба, но Кристиано Роналдо ги спаси от пълен провал. „Бианконерите“ са четвърти, на 12 точки от лидера „Интер“. „Торино“ е на 17-а позиция и ще трябва още доста да се потруди, за да запази мястото си в елита и през следващия сезон.

„Ювентус“ успя да поведе в 13-ата минута, когато Федерико Киеза нахлу в наказателното поле и с изстрел отблизо преодоля Салваторе Сиригу за 1:0. В 22-ата защитата на „бианконерите“ сгреши, топката попадна в Томас Ринкон. Халфът нанесе изстрел, но той бе блокиран от Алекс Сандро. Четири след това Торино възстанови равенството. Антонио Санабрия реализира с глава отблизо. „Биковете“ стартираха отлично второто полувреме и стигнаха до пълен обрат. Антонио Санабрия се възползва от груба грешка на Деян Кулушевски, напредна и с изстрел в близкия ъгъл за втори път преодоля Войчех Шчесни – 2:1. В 79-ата Кристиано отбеляза. След центриране от фал Киелини игра с топката, а португалецът я добута във вратата за 2:2.

РЕЗУЛТАТИ

„Милан – „Сампдория“ 1:1

„Аталанта“ – „Удинезе“ 3:2

„Беневенто“ – „Парма“ 2:2

„Каляри“ – „Верона“ 0:2

„Дженоа“ – „Фиорентина“ 1:1

„Лацио“ – „Специя“ 2:1

„Наполи“ – „Кротоне“ 4:3

„Сасуоло“ – „Рома“ 2:2

„Торино“ – „Ювентус“ 1:1

„Болоня“ – „Интер“ 0:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html