неделя, 5 май 2024 г.

„Ливърпул“ разби „Арсенал“ на път за Топ 4

„Ливърпул“ срази с 3:0 „Арсенал“ при визитата си на „Емиратс“ в дербито от 31-ия кръг на Висшата лига. С две попадения се отличи Диого Жота, който се появи в игра през второто полувреме, а един гол добави Мохамед Салах. По този начин отборът на Юрген Клоп вече има 49 точки в актива си и е само на две от заветното четвърто място в класирането, което дава право на участие в Шампионската лига. Лондончани пък са на девета позиция с 42 т.

Шампионът на Англия се представи много силно в тазвечершната среща на “Емиратс”. Воденият от Юрген Клоп отбор имаше сериозна доминация през първото полувреме, но не успя да отбележи попадение. Най-близо до гола бе Джеймс Милнър в 35-ата минута. Втората част напомни за най-добрите времена на “червените” в последните 2-3 сезона. Ливърпул подложи на сериозен натиск своя съперник и търсеше откриващото попадение. Ключова се оказа смяната на Клоп в 61-ата минута, когато пусна Диого Жота на мястото на Анди Робъртсън и гостите заиграха още по-офанзивно.

Много скоро след като се бе появил от пейката, португалският национал Диого Жота откри резултата в 64-ата минута. Трент Александър-Арнолд отправи много добро центриране в наказателното поле на “топчиите” и Жота със силен удар с глава порази вратата на Бернд Лено – 0:1. В 68-ата минута “червените” предрешиха крайния изход на сблъсъка на “Емиратс”. Мохамед Салах се пребори с бранител на съперника и се разписа с удар между краката на вратаря. Преди това попадение египтянинът не се бе разписвал в пет поредни двубоя в лигата. За Салах това бе гол номер 18 във Висшата лига и така се качи на върха в класацията при топ реализаторите. В 82-ата минута второто си попадение в двубоя отбеляза Диого Жота, който се възползва от асистенция на Садио Мане – 0:3.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html