неделя, 5 май 2024 г.

Алфа Рисърч

Преброяването на социологическа агенция „Алфа Рисърч“ показват, че към 19 ч. избирателната активност е 44,6%.

Повече за агенцията

Агенция „Алфа Рисърч“ е създадена през 1997г. от Боряна Димитрова и Станислав Стоянов. Тя е най-голямата независима българска агенция за маркетингови и социални проучвания. Има богат вътрешен и международен опит. Партньорска мрежа в Югоизточна Европа и Балканския регион. Работи с екип от 16 висококвалифицирани специалисти в областта на социологията, маркетинга, политическите науки, статистиката и икономиката. Разполага с 27 регионални супервайзера, 350 интервюера и 25 модератора за дълбочинни интервюта и фокус групи.

На евровота през 2014 г., заедно с “Екзакта”, агенцията единствена прогнозира преднина за ГЕРБ и показа най-малко отклонение от реалния резултат.

Лицето на агенцията днес е Боряна Димитрова. Тя социолог с дългогодишна практика в социалните и политически проучвания. Ръководител на електоралните и социално-политическите изследвания на Алфа Рисърч, с многобройни публикации в български и чуждестранни издания. Доктор по социология, специализирала политическа и електорална социология в CNRS, Франция  и нови методи в социалните науки в Йейл, САЩ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html