неделя, 5 май 2024 г.

Звездите на Босна: Петев е №1

Капитанът на Босна и Херцеговина Един Джеко похвали селекционера Ивайло Петев. Без заразения с коронавирус български специалист отборът се държа равностойно срещу световния шампион Франция, но загуби с 0:1. Антоан Гризман вкара единствения гол в 61-вата минута. „Всяко поражение носи разочарование. Не знам колко заслужено французите празнуваха с победата. Равенството беше най-реалният резултат. Ние оказахме голяма съпротива на французите“, коментира Джеко. „Съжалявам, че Ивайло Петев не беше с нас. Той ни подготви по най-добрия начин. Резултатът на Украйна – Казахстан () казва, че не е лесно да победиш никого. Трябва да се раздаваме на 100% във всяка една среща. За съжаление имаме само една точка, но съм доволен, защото показахме качество“, каза още Един Джеко.

Помощник треньорът на Босна и Херцеговина Елвир Рахимич обяви, че Ивайло Петев е бил този, който е водил отбора в мача срещу „петлите“, въпреки че не беше на скамейката. „Когато загубим, всички съжаляваме. Показахме добра игра. Знаем кой е съперникът ни, това е най-добрият национален отбор в света“, каза Рахимич в началото на пресконференцията. „Бях в постоянна комуникация с Ивайло Петев. През цялото време бяхме в контакт с него“, добави той. Раде Крунич също засипа с похвали Петев. „Доволни сме от играта, но не и от резултата. Показахме, че може да играем включително и срещу световния шампион. Петев е най-добрият треньор, откакто съм тук. Това със сигурност означава много за нас. Имаме реални шансове през следващия период от мачове“, каза още халфът на „Милан“.

След мача с Франция самият Петев поздрави играчите си. „Преди всичко искам да ви кажа, че се гордея с вас. За мен беше чест да работя с вас и наистина още веднъж повтарям, че съм горд от начина, по който играхте и се държахте от началото на подготовката до сега. Трябва да продължим да работим и да вървим напред. Срещу Франция ни липсваше малко, за да може да спечелим точка или повече. Желая ви късмет във вашите клубове. Аз съм до вас, когато имате нужда от мен“, коментира българинът. „Не се чувствах добре, гледайки мача по телевизията. За мен беше странно, че не бях на стадиона и нямах пряк контакт с играчите. Никога не знаеш какво те очаква в живота, затова за първи път комуникирах и с моите колеги по телефона. Поне всички бяхме в хотела тук, затова използвахме други начини на работа“, добави той. „Няма какво да кажа за момчетата, освен че се гордея с тях. Благодаря им за всеотдайността. Те изпълниха задачите си. Сигурен съм, че ще напредваме и ще изглеждаме още по-добре в бъдеще, но трябва да сме единни и да продължим да създаваме положителна атмосфера“, каза още Ивайло Петев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html