понеделник, 6 май 2024 г.

Откривателят на СПИН: Няма да се ваксинирам, това е лов на вещици (видео)

В интервю от 17 декември, публикувано и в платформата Youtube, носителят на Нобелова награда за медицина и откривател на ХИВ Люк Монтание заяви, че твърдо няма да се ваксинира, и добави, че при симптоми на грип взима цитромоцин. Запитан за мнението му относно ваксините, ученият каза, че това е дългосрочен проект и ако имунизацията се наложи сега, това би било голяма грешка, тъй като  реакциите са неизвестни на този етап и могат да се очакват всякакви  проблеми, като ракови заболявания например. Интервюто предизвика много различни реакции в световната мрежа. Разгоряха се дискусии. Противниците на ваксината приветстваха критичното му изказване като настояват, че човечеството трябва да чуе всички „за“ и „против“, преди да вземе решение какво да прави. Привържениците на имунизирането пък посочиха, че професорът вече е на преклонна възраст (88 г.) и му е трудно да е обективен. Предлагаме ви основни тези от последното му интервю.

Според Монтание това, което се случва днес, е лов на вещици. Нито възрастните, нито децата трябва да бъдат  използвани като опитни мишки, тъй като е неетично и не може да се допусне да има починали в резултат на ваксина. Д-р Монтание е притеснен, тъй като не е известно също така какво ще се случи и при бъдещите поколения в резултат на тази ваксина. Запитан дали ваксинирането е единственото решение за кризата, той отговаря, че не е и че съществуват успешно прилагани лечения, като цитромицин и хидроксихлорокин, които не са скъпи.

На въпроса „Кой стои зад тази криза?“, д-р Монтание казва, че става  въпрос за изключително влиятелни хора, които са финансово подплатени, между които е Бил Гейтс. Водещият на предаването го пита дали не се страхува, че изказвайки подобно мнение, може да се намери в психиатрична клиника, както се е случило с професор Фуртилан, който е дръзнал да изрази мнението си за кризата. Д-р Монтание изрази надежда, че никога няма да се върнем във времето на Сталин, когато неудобните хора са  затваряни в психиатрични клиники, и добави, че той просто държи да говори истината.

Преди три години световноизвестният учен и носител на Нобелова награда за медицина проф. Люк Монтание гостува в предаването „120 минути” по bTV, където сподели мнението си за ваксините и антибиотиците. Нека си припомним мнението му.  „Не трябва да се колебаем да приемаме антибиотици в зависимост от това дали те действат или не. Ако антибиотикът има положително действие, той трябва да се приема”, посочи проф. Монтание. Той изтъкна също, че третираме с тонове антибиотици животните, които след това изяждаме. „Трябва да бъдем разумни. Антибиотиците и ваксините са много важен път за превенция на заболяванията, но не трябва да се мисли, че тези сегашни ваксини нямат нежелани въздействия по няколко причини – каза още професорът. – Те използват една субстанция, която увеличава имунната мощ срещу микробите, но такива добавки обикновено съдържат алуминий. И този алуминий чрез ваксината преминава и влиза в нашия мозък, което може да бъде вредно. Някои тежки неврологични заболявания, аутизмът по-специално, може би и алцхаймер, също се влияят от съдържанието на алуминий. Така че такива ваксини трябва да се избягват”, допълни той.

Според него не бива, както навремето, ваксинациите да бъдат задължителни в демократични държави, където хората могат да правят избор. „Трябва да се знае, че такива неприятни заразявания могат да бъдат избягвани и с други средства, не само с ваксини”, посочи Люк Монтание. „През XX век този риск (ваксината) можеше да се поеме, тъй като осигурява защита на голяма маса от хора. Вече не сме в XX век. Аз съм лекар и моята етика не ми позволява да причинявам смърт или заболявания с моите медицински дейности. Ако дадена ваксина причинява смърт, аз отказвам да я прилагам, макар тя да не води до смърт всички, а да става дума само за единични случаи”, каза още Люк Монтание пред bTV.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html