понеделник, 6 май 2024 г.

Майкъл Джексън продължава да печели 11 години след смъртта си

Имението „Невърленд“ на покойния от 2009 американски певец Майкъл Джексън в щата Калифорния беше продадено на милиардера Рон Бъркъл. Имотът беше обявен за продажба преди 5 години за сумата от 100 милиона долара от наследниците на певеца и компанията „Колъни кепитъл“. Оттогава цената му на няколко пъти беше понижавана, като миналата година тя беше 31 милиона долара. Смята се, че Рон Бъркъл, който беше делови съветник на Майкъл Джексън, е платил за имението 22 милиона долара.

Джексън купи имението в Лос Оливос, северно от Санта Барбара през 1987 година за близо 20 милиона долара и го нарече „Невърленд“. То е разположено върху площ от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело. Впоследствие атракционите бяха премахнати, а името на имота беше променено. В момента там има около 20 постройки, включително къщи за гости, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 зрители.

Майкъл Джексън е носител на 13 награди „Грами“. По данни на списание „Форбс“ той е начело в списъка на знаменитостите, чието културно наследство продължава да носи доходи дори и след смъртта им.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html