вторник, 7 май 2024 г.

Гърците празнуват заключени, полиция ги пази да не шават

Гърция посреща една различна Коледа с изключително затегнати мерки за сигурност заради пандемията от коронавирус. Празни и затворени улици, квартали и градове, до 9 души на празничната трапеза и вечерен час до 22,00 часа вечерта вгорчиха живота на съседите ни. Инфекциозните специалисти настояват за тези максимално строги мерки, за да не бъде натоварена здравната система, и засега това дава приличен резултат.

На всичкото отгоре над 5000 служители на полицията наблюдават навръх Рождество Христово за спазване на разпорежданията и строго наказват малкото се провинили. Вечерта на Бъдни вечер след 22 часа бяха затворени и околовръстните пътища около столицата Атина. През празничните дни е забранено дори да се напускат кварталите. 40 на сто от гърците за обявили, че ще се ваксинират, а на 27 декември пример ще дадат премиерът и президентът на южната ни съседка.

Иначе от 2 дни българите могат да влизат в Гърция с тест, направен най-много 72 часа преди влизането. Въпросът е, че южната ни съседка въобще не може да бъде смятана за туристическа дестинация в тази ситуация и всякакви подобни намерения са осуетени.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html