неделя, 5 май 2024 г.

Има сделка за продажбата на NOVA

Водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа „Юнайтед Груп“ обяви, че е постигнато споразумение за придобиване на най-голямата медийна компания в българия NOVA Broadcasting Group от Адванс Медиа Груп. Очаква се собствеността на NOVA да се прехвърли в началото на следващата година, след получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи.

Портфолиото на Нова Броудкастинг Груп се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната Нова ТВ, четири радио станции и най-голямата българска онлайн платформа Нетинфо, която достига до 80% от населението на България всеки месец.

Главният изпълнителен директор на Юнайтед Груп госпожа Виктория Боклаг каза: „Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от Юнайтед Груп.

Сръбският бизнесмен Драган Шолак, основател на “Юнайтед Груп” и главният изпълнителен директор Виктория Боклаг . Снимка Интернет

Покупката е в унисон с цялостната стратегия на Юнайтед Груп да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. Нова Броудкастинг Груп допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията“.

„Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с Юнайтед Груп ще осигури непрекъснатото развитие на NOVA“, смята изпълнителният директор на Адванс Медиа Груп Георги Домусчиев.

Инвестицията е четвъртата поред голяма сделка откакто BC Partners придобиха Юнайтед Груп през март 2019 година. Платформата на Юнайтед Груп комбинира водещи телекомуникационни оператори с най-добрите продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор. Компанията има над 10 милиона клиенти и 11 000 служители.

Юнайтед груп, собственик на VIVACOM, е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, със седалище в Амстердам. Чрез значителни инвестиции в дигиталната инфраструктура, съдържание и технологии, групата предоставя водещи услуги на клиентите в региона. През двете десетилетия от основаването си, Юнайтед груп придобива и успешно интегрира над 100 компании в своята структура. Има най-широкото покритие на мрежата в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Юнайтед груп оперира в 8 държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners, една от най-големите глобални инвестициони компании.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html