понеделник, 6 май 2024 г.

И „Манчестър Сити“ мина през „Арсенал“

„Манчестър Сити“ се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата, отстранявайки немощния „Арсенал“ с 4:1 при визитата в северен Лондон.

Габриел Жезус, Рияд Марез, Фил Фодън и Аймерик Лапорт бяха точни за победителите, докато единственото попадение за „топчиите“ отбеляза Александър Лаказет.
Това беше осмият мач без победа на тима на Артета на домашна сцена, като те не са стигали до крайния успех от 1 ноември, когато надделяха над „Манчестър Юнайтед“ с 1:0 като гост.

„Съперник от такова ниво те наказва за грешките. Имахме хубава ситуация след контратака, а след това те ни вкараха от засада и в крайна сметка отново загубихме. Трудно е да се приеме това, отчитайки как вървеше мача. Но след като подариш гол на такъв противник, то не може да очакваш да спечелиш. Във всеки наш мач стават странни неща, които усложняват всичко. Трябва да се промени нещо. Без съмнение предстоящите срещи ще решат сезона ни. В отбора ми има бойци, показаха го и сега срещу толкова сериозен съперник“, каза Микел Артета, чието бъдеще в „Арсенал“ изобщо не е сигурно.

„Работили сме с Артета, част от успехите ни се дължат и на него. Познавам го добре и този неголям период с лоши резултати няма да промени мнението ми за него. Не съм в Съвета на директорите на „Арсенал“, но ще бъде грешка, ако го уволнят. Сигурен съм, че му се доверяват. Във футбола всичко може да се промени за една седмица. Във време на пандемия, без толкова контузени – „Арсенал“ игра добре. За да направиш нещо обаче ти трябва време. Първият ми сезон в „Сити“ не беше от най-успешните“, защити бившият си помощник Пеп Гуардиола.

За полуфиналите в турнира се класира и „Брентфорд“, който изхвърли елитния „Нюкасъл“. Това е първо класиране на „пчеличките“ за полуфинал на голям турнир в цялата им 131-годишна история.

В другите два 1/4-финала са „Стоук Сити“ – „Тотнъм“ и „Евертън“ – „Манчестър Юнайтед“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html