понеделник, 6 май 2024 г.

Чистката в БСП продължава с кмета на Перник

И Миле Китич не спаси ГЕРБ в Перник, Станислав Владимиров от БСП е новият  кмет | Политика | Новини от България и Света | OFFNews.bg

Кметът на Перник Станислав Владимиров е следващият нарочен за отлюспване от БСП, показват последните събития в партията-столетница. Вчера Изпълнителното бюро на „червените“ излезе с остра декларация срещу градоначалника. Повод за нея е идеята на Владимиров да закрие театъра в града, както и трите оркестъра към Двореца на културата  – камерния, духовия и народния. „Немислимо и недопустимо е в община Перник, където БСП спечели последните местни избори, дори да се подлага на дискусия закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история“, се казва в декларацията.

Скандалът обаче има предистория. На вчерашното заседание на Общинския съвет в Перник, един от червените съветници почти сензационно е гласувал против предложението на кмета за новия данък за смет в града. Владимиров е бил силно изненадан от този вот, който е бил в полза на общинарите от ГЕРБ. Въпросният съветник е известен в местната партийна организация като най–доверения човек на Корнелия Нинова в града.

Отношенията между Нинова и Владимиров рязко се влошиха в началото на годината по време на водната криза. Тогава кметът усилено работеше с премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова по проекта за полагането на тръбите от язовир Искър до Перник, с които практически се преодоля режима на но водата в града. Градоначалникът на няколко пъти благодари на Бойко Борисов и това очевидно не се хареса на Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html