вторник, 7 май 2024 г.

Три американски фамилии имат 500 милиарда долара

Notoriously secretive': The mysterious family behind the $127b Mars  chocolate empire

Семейство Марс не се притеснява за бъдещето си

 

Собствениците на ритейл – гиганта Walmart, фамилията Уолтън е най-богатото семейство в САЩ, пише списание „Форбс“. В рейтинга са включени около 50 фамилии с общо богатство от 1, 2 трилиона долара. Сумарно, състоянието на Уолтън се оценява на 247 милиарда долара. Те владеят половината от акциите на веригата Walmart, която е специализирана в продажбата на всичко за дома. Трите деца на основателя на веригата Сам Уолтън – Елис, Джим и Роб, влизат в ТОП 20 на най-богатите бизнесмени в света.

На второ място в рейтинга е семейство Кох, чието богатство е в размер на 100 милиарда долара. Фамилията притежава 84 % от акциите на компанията Кох индъстрис, която се занимава с търговия, инвестиции, преработка на нефт, изкуствени влакна и пластмаси. На трета позиция са Марс, които са собственици на едноименната компания. Тя пък владее популярния производител на храни „Марс“. Нейни са някои от най-известните бонбони и шоколади в света. Това семейство има в сметките си 94 милиарда.

През тази година най-богатите хора в света увеличиха състоянието си с 20 % и достигнаха сумата от 1, 9 трилиона долара. Към 11 декември техните активи се оценяваха на 11, 4 трилиона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html