неделя, 5 май 2024 г.

„Арда“ спря „Лудогорец“

„Арда“ сложи край на победната серия на „Лудогорец“ с 2:2 в Кърджали. Двубоят беше първи от два месеца насам, в който шампионите не успяват да спечелят. За последно това стана при 1:1 с „Царско село“ в Разград.

„Лудогорец“ остава на върха с 3 точки аванс пред втория „Локомотив“ (Пловдив) и 6 пред третия ЦСКА.

„Арда“ можеше да поведе още в началните секунди на мача. Спас Делев проби отляво след грешка в защитата на „Лудогорец“ и подаде успоредно на голлинията, но непокритият Иван Коконов не успя да уцели топката.

Двата отбора си размениха по един гол. Кирил Десподов откри резултата в 11-ата минута с първото си шампионатно попадение. Националът проби през центъра и технично пусна топката покрай вратаря Караджов.

По идентичен начин „Арда“ изравни в 17-ата минута. Светослав Дяков сгреши в средата на терена и Иван Коконов изведе Спас Делев, който с удар по диагонала не остави шансове на Пламен Илиев – 1:1.

Веднага след почивката „Лудогорец“ пропусна стопроцентово положение, след като Кешерю технично изведе Елвис Ману очи в очи с Караджов, но стражът спаси удар. Ману имаше нова възможност за гол в 60-ата минута, но отново не намери целта.

Десет след това „Лудогорец“ поведе отново в резултата с гол на Драгош Григоре, който бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава реализира след центриране от корнер.

„Арда“ изравни в 84-а минута. Иван Тилев стреля с глава в гредата, а при добавката резервата Жуниньо прати топката в мрежата с удар отблизо и донесе точка на домакините.

„Допуснахме много елементарен изравнителен гол. Имахме време да направим две нарушения по време на атаката им. Пропуснахме и доста чисти положения, което е необичайно за нашия отбор. Хубаво е, че създадохме доста ситуации, но напрежението се отрази. Десподов не страда от липса на самочувствие, но след гол и асистенция днес ще бъде по-лесно и за него сега. Борбата за титлата ще е доста оспорвана и не делим мачовете. Срещу Ботев трябва да спечелим трите точки“, обяви треньорът на шампионите Станислав Генчев.

„Получи се динамичен двубой. Те имаха ситуации при 1:0 и 1:1. В последните минути направихме хубава контраатака, която не успяхме да завършим. Когато печелиш точка срещу класен отбор срещу „Лудогорец“ няма как да не си доволен. Хубавото е, че стояхме равностойно на шампионите в голям етап от мача. Компенсирахме с повече дисциплина, концентрация и агресия. Някои неща се получиха и като цяло съм доволен от състава“, отбеляза наставникът на домакините Николай Киров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html