понеделник, 6 май 2024 г.

Ямбол създава коледно настроение с музика и книги

От вчера до първите дни на януари музикантите от Камерен оркестър „Дианополис“ на смени ще допринасят за празничното настроение на гражданите, които посещават Община Ямбол.

Тази седмица, от 11:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 15:00 часа, във фоайето на административната сграда на Общината ще звучат коледни мелодии в изпълнение на концертмайстора на Камерен оркестър „Дианополис“ Красимира Султанова /цигулка/, Цветомира Гицова /сопран/ и Анна Минкова /пиано/, която след дълго отсъствие се завръща в родния град.

Музикалните поздравления на оркестрантите са съобразени с всички епидемиологични изисквания за защита и спазване на социална дистанция.

Междувременно под патронажа на Община Ямбол някои от най-ярките ямболските писатели и общественици – Георги Господинов, Христо Карастоянов, Яница Радева, Светлозар Желев и Енчо Керязов, заедно с издателствата „Жанет 45“ и „Колибри“, организират в град Ямбол празничен книжен базар „Подари книга за Коледа“. На него ще може да се купят книгите на ямболските автори с автограф и над 50 други книги от български писатели за деца и за възрастни. Със събраните средства от продажбата, инициаторите на базара ще купят и дарят книги на училищни и читалищни библиотеки в Ямбол и областта.

Всеки, който желае, може да се включи в дарителската акция като купи книги и ги дари на избрана от него училищна или читалищна библиотека. Името му ще бъде вписано в дарителската листа на библиотеката.

Базарът ще се проведе на 22 декември пред Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ от 10:00 до 16:00 ч.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html