вторник, 7 май 2024 г.

Как Каракачановци изяждат шоколадчетата на децата за Дядо Коледа

Анна ЗАРКОВА
Пазаруваме днес в „Кауфланд” със сестра ми и гледаме – млада жена с момченце пред нас посяга да върне шоколадов Дядо Коледа на касата. Лев и десет не й стигат да плати два хляба, парче салам, яйца и още нещо, което не виждам, но чувам как малкият си иска Коледата и почва да плаче. Един мъж подава левче на жената, но тя не ще: „Ама, моля ви се… не трябва” – и дърпа детенцето към вратата…
А пък мен една мисъл ме налита като едра муха. Мисля си, че тази майка, дето няма за шоколадче, както и всички хора с маски в хипермаркета, както и вие, и аз, и сестра ми сме принудени да плащаме освен за прехраната си и за телевизията на Каракачанов. Да, за телевизията „24-та България” или както там се наричаше тя – телевизията на „патриотите”, която, разбира се, е призвана да прави реклама на властта, в която те участват. Не я гледате? И аз. Но от нашите данъци се субсидира патриотичнияj собственик на едно НПО с гордото име Македонски научен институт, който собственик (един от гордите собственици на институти у нас, който е и общински съветник от управляващите) субсидира подходящото за положението му патриотично предаване. И всичките тия бюджетни пари се въртят на адреса на ВМРО-то на вицеприемиера Каракачанов! Конфликт на интереси?… Шшшт! Чиста работа!
Отде го знам ли? „Свободна Европа” го съобщава – https://www.svobodnaevropa.bg/a/30967858.html Пише го Поли Паунова – точно тя, журналистката, която лятоска натириха от спешна сбирка на властимащите. Ще я натирят, ми. Заради такива като нея ни налитат заразни мисли.
Текстът е публикуван във фейсбук профила на Анна Заркова. Заглавието е на редакцията

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html