понеделник, 6 май 2024 г.

Стоянович: Ще видим кой става за „Левски“ и кой не

Треньорът на „Левски“ Славиша Стоянович заяви, че е доволен от равенството с „Царско село“ с оглед на това, че тимът му игра близо час с човек по-малко.

„Като видим всички ситуации на терена – трябва да сме доволни от точката. Не можем да правим такива глупави червени картони и да оставяме отбора да се бори 70 минути с човек по-малко. С 10 души вкарахме гол, но по принцип много лесно допускаме попадения. Няма мач, в който да не сме вкарали, но в защита не издържаме 90 минути. Трябва да се успокоим. Има много работа, която трябва да свършим. След края на първенството трябва да видим кой става за „Левски“ и кой не. Надявам се да бъдем адекватни срещу ЦСКА. Те са отбор, който има много играчи. Показаха качествата си не само в България, но и в Европа. Със сигурност ще ни е много трудно.

Дербито е голяма мотивация за всеки футболист, аз не мога да го мотивирам 5 минути преди мача“, каза треньорът на „сините“.

Станислав Иванов пък бе избран за най-добър играч в срещата. Той призна, че няма как отбор като „Левски“ да се радва на спечелена точка и отчете, че още не мисли за преминаването си в „Чикаго Файър“.

„Левски е отбор, който не може да се радва на точка. Аз съм разочарован. В началото на мача имахме три чисти положения, а ако беше влязло едното, щяха да отидат на разлика. Дори с човек по-малко, имахме шансове. Те владееха топката, но то е нормално, когато сме с намален състав. Единствено трябва да работим и надграждаме. Рано или късно успехите ще дойдат. Не мисля за „Чикаго“, концентриран съм за следващия мач“, коментира Иванов.

„Анализи няма да правя задълбочени. Изиграхме приличен мач. Първите 15-20 минути бяхме леко отпуснати, после изпуснахме да вкараме втори гол, после пропуснахме да решим мача с повече хора на терена, редно беше да победим. Вторият им гол е от засада, допускат се доста грешки – и в нашите мачове, и в на другите. Това пречи много и се забелязва в последните месеци. Вървим добре, доволен съм, че създаваме положения. Създаваме чисти ситуации, но пропускаме, това не ми харесва. Остава ни още един мач, след това ще направим преоценка, нова методика може би“, каза пък наставникът на „Царско село“ Любо Пенев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html