вторник, 7 май 2024 г.

Рома преклони глава пред славен ЦСКА!

ЦСКА приключи участието си в Лига Европа по най-добрия начин – със забележителна победа 3:1 над италианския гранд „Рома“. „Пишете за нашия отбор с по-големи букви“, препоръча на журналистите след мача легендата на „червените“ и на българския футбол Димитър Пенев. Загубата бе първа за гостите в груповата фаза на турнира.

„Червените“ откриха още в 5-ата минута, когато Санкаре не успя да отправи добър удар, но топката отскочи към Тиаго, който прониза със свиреп удар Боер на вратата на италианците.

Рома вдигна и успя да изравни в 22-ата минута. Томазо Миланезе получи топката от Майорал на удобна позиция в наказателното поле и с точен удар по земя изравни. Това попадение обаче не сломи „червените“.

Тиаго бе близо до попадение, но не успя да реализира в сам срещу Боер. Това обаче стори Али Соу в 35-ата минута. Защитата на Рома направи грешка при изнасянето на топката, а Санкаре отне и веднага изведе Али Соу сам срещу Боер. Нападателят на ЦСКА не сбърка – 2:1.

В 55-ата минута капитанът на гостите Фацио сгреши фатално и изведе Али Соу на чиста позиция и нападателят направи 3:1.

Така футболистите на ЦСКА направиха най-добрия подарък за 58-ия рожден ден на собственика си Гриша Ганчев. Те заработиха и над 1 милион лева от наградния фонд на УЕФА с победата.

„Успяхме да надъхаме отбора за този мач, за да дадат всичко от себе си. Нито един играч няма отиде в „Рома“, ако няма качества. Днес ние показахме нашите качества и успяхме“, заяви щастливият наставник на „червените“ Бруно Акрапович. „Няма да е честно да се говори за това, което е било преди мен. Отборът играеше добре и при Стамен Белчев с този фантастичен мач в Рим“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html