понеделник, 6 май 2024 г.

Нинова посъветва Борисов и Радев да се ваксинират

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова индиректно премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев да се ваксинират и по този начин да дадат личен пример на българите. В студиото на БНТ Нинова обяви, че решението е на първите мъже в държавата, но личният пример в политиката е много силно нещо.

Повод за съвета на соцлидерката бяха думите на президента, че ще се ваксинира, едва когато няма чакащи. Радев изрази резерви към ваксината, която се очаква да бъде одобрена скоро от Европейския съюз, като според него тя трябва да има всички разрешителни от Европейската агенция за лекарствата и от българската Изпълнителна агенция по лекарствата. Някои медии дори пуснаха информация, че държавният глава ще заложи на руската ваксина „Спутник V“.

От кабинета на премиера още преди няколко дни обявиха, че Борисов ще се ваксинира срещу COVID-19, независимо че вече изкара вируса.

Личният пример на важните и известни хора в държавата може би ще помогне при предстоящото ваксиниране, защото според различни проучвания малко над 50% от българите са съгласни да бъдат имунизирани.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html