вторник, 7 май 2024 г.

Пулев: След мен №1 е Тайсън Фюри

Кубрат Пулев заяви, че най-важното за него е да стане световен шампион и моментът за това е настъпил. Българинът вярва, че се е подготвил добре за предстоящата битка на 12 декември и превъзхожда Антъни Джошуа, който ще защитава коланите в четири от петте версии в тежка категория.

“Очаквам труден мач, но искам и трябва да победя. Подготвих се добре в последните 4-5 месеца. Тренирах здраво. Готвих се на 2200 метра в планината, което ще бъде важно за 10, 11, 12 рунд. Чувствам и знам, че съм по-добър от Джошуа. Виждаме много грешки от Антъни, много негови лоши страни. Мисля, че те си остават. Най-важното нещо е как ще се представя аз в събота. Смятам, че го превъзхождам във всички компоненти – опит, техника, скорост, движение, мислене. Със сигурност ще се нуждая от най-доброто от себе си, за да победя. Много съм съхранен като боксьор, въпреки опита, който съм натрупал. Важното е, че сега имам много енергия, пауър и психическа сила. За мен най-важното е да стана световен шампион. Това е моят момент. Ако победя, ще бъда много щастлив за мен, за България. Това ще влезе в българската история и ще даде самочувствие на страната ми”, заяви Кобрата при срещата си с британските медии.

„От загубата от Кличко научих много, промених много неща и сега съм по-добър. Ще видите един нов Кубрат Пулев“, добави българският боец, който преди шест години премери сили с Владимир Кличко, но загуби с нокаут.
“След мен, смятам, че номер 1 е Тайсън Фюри. Той е по-добър от Джошуа”, каза българинът.

Нашият ще спечели три пъти по-малко пари от боя си с Антъни спрямо сумата, която е щял да прибере от пропадналия мач между двамата през 2017-а, разкри пък бившият боксов шампион Джони Нелсън, според когото Кобрата не идва в Лондон да се бие за пари, а защото иска да стане световен шампион.

„Не можем да допуснем същата грешка, която направихме, когато Ей Джей се боксира с Руис. Говорихме повече за способностите на Джошуа, отколкото за тези на неговия опонент. Сега сме научили урока си и трябва да го имаме предвид за мача с Пулев“, започна Нелсън.

„Пулев е силен, амбициозен е, беше готов за този мач още преди 3 години. Преди да се откаже, той каза на нас и неговия треньор, че иска да се бие за победата, а не за парите. Той се отказа от боя, въпреки че можеше да спечели 3 пъти повече пари, отколкото тази събота. Така че това момче идва за победата, а не за парите“, добави още Нелсън.

Двубоят между Кубрат и Антъни през 2017 г. пропадна, след като няколко дни преди мача българинът получи контузия и се оттегли. Изглежда, че и сега Пулев има проблем преди битката с Джошуа, след като се появиха съмнения, че е получил аркада по време на спаринг.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html