вторник, 7 май 2024 г.

Върховният съд на САЩ „поряза“ мераците на Тръмп

Върховният съд на Съединените щати окончателно отряза мераците на вече отиващия си президент Доналд Тръмп и опитите му да оспорва изборните резултати. Висшите магистрати, част от които бяха назначени именно от Тръмп, отхвърлиха жалбите на президента и републиканците за изборни измами в Пенсилвания. Мотивът е, че нито той, нито адвокатите му са представили доказателства за манипулиране на гласовете.

Въпреки протестите на републиканците Върховният съд в САЩ отряза Тръмп

Решението на Върховния съд, който е съставен от шест консервативни и трима либерални съдии, е прието с пълно мнозинство, въпреки че Тръмп очакваше поне трима номинирани от него по време на мандата му да отсъдят в негова полза. Нещо повече – съдиите са действали изключително бързо, като са взели решението си часове след предаването на заключителния доклад на разследващите. Политически анализатори посочват, че това е ясен знак до двамата президенти за резултатите от изборите.

Тези 9 съдии решиха резултатите от изборите в Америка

Въпреки решението на съда Тръмп и хора от щаба му продължават да използват различни похвати и лобистки хватки, за да отхвърлят победата на Джо Байдън. Президентът е говорил няколко пъти по телефона с различни ръководители на Камарата на представителите в Пенсилвания, Мичиган, Филаделфия и Джорджия и ги е молил да му помогнат да спечели победата в тези щати.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html