неделя, 5 май 2024 г.

Лечков: Нямаме шанс в световните квалификации

Бившият вицепрезидент на БФС – Йордан Лечков, отправи поредните си критики относно случващото се около родния футбол.

В последните месеци бившият национал непрестанно критикува играчи и ръководители, въпреки че бе част от същото това ръководство в продължение на 15 години.

Той не вижда никакъв шанс за България в световните квалификации, като нападна Димитър Бербатов и Емил Костадинов, които по думите му така и не са предложили някаква програма за развитието на играта у нас.

Според него целта не е да се сменяват ръководители само на принципа „стани да седна“.

„Групата за световното? Лидер е Италия. Швейцария така или иначе е отбор, който не бива да се подценява. Винаги съм казвал, че ние трябва да се концентрираме върху нашия си тим, нашата си игра. Вечно съм оптимист, но тук, в момента не виждам да имаме някакви шансове. Така го усещам. Толкова много треньори изхарчихме покрай всичките тези слаби резултати. Нека не харчим сега треньорските имена и кариери. Който и да бъде, в съвсем друга насока трябва да се водят разговори. Бербатов и Костадинов? Досега не съм чул някаква програма. Нали трябва да има? Да излезе човек, да говори разбираемо. Да видим някаква програма. Какво по-различно ще направи, а не само на принципа „стани да седна“, коментира Лечков пред Нова телевизия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html