понеделник, 6 май 2024 г.

2000 зрители видяха обрат на „Юнайтед“

За първи път от месец март, мач от Висшата лига се игра пред публика. 2000 фена на „Уест Хем“ се настаниха по трибуните на Олимпийския стадион в Лондон, спазвайки нужната дистанция, но не успяха да видят победа на своя тим.

„Чуковете“ загубиха с 1:3 от „Манчестър Юнайтед“, макар да водеха в резултата до 65-ата минута.

Така в рамките на седмица, „червените дяволи“ постигнаха втори пореден обрат с три попадения в рамките на последните 30 минути от мача.

Резултатът откри Томаш Сучек в 38-ата минута, след като Деклан Райс отлично отклони топката към него, а чешкият национал довкара в опразнената врата.

През втората част „Юнайтед“ значително подобри играта си, а обратът бе вдъхновен от страхотен гол на Пол Погба, който в 65-ата минута разстреля стража на домакините от далечна дистанция.

Само три минути по-късно пълният обрат бе факт, след като Телес изведе Майсън Грийнууд, а младият нападател на гостите не сбърка.
„Манчестър“ създаде още няколко шанса, като при един от тях Маркъс Рашфорд се разписа, решавайки всичко в полза на гостите.

Така тимът от Оле Гунар Солскяер се изкачи в Топ 4 на класирането, на две точки зад лидерите „Тотнъм“ и „Ливърпул“.

„Разбира се, че съм много, много доволен от формата ни като гост. Смятам, че и като домакини се справяме добре. Показваме все по-голямо постоянство. Научихме се как да печелим подобни мачове, в които губим с 0:1, 0:2. Играчите показват характер, а това е важно. Пет пъти успяваме да постигнем обрат, страхотно е“, щастлив сред срещата бе Солскяер.

„В края на сезона никой няма да се интересува как сме играли. Знаем, че има неща, които да подобряваме, като някои елементарни пасове през първото полувреме. Но през втората част разтеглихме повече играта, започнахме с включванията от задни позиции. Качеството бе много по-добро, а головете бяха страхотни“, каза още наставникът.

С точка по-малко от „Юнайтед“ е градският им съперник „Манчестър Сити“, който по-рано без особени проблеми победи „Фулъм“ с 2:0. В първия мач за деня пък отборите на „Бърнли“ и „Евертън“ направиха 1:1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html