вторник, 7 май 2024 г.

Джошуа: Кубрат е кръстен на велик български воин, корав е

„Уважавам Кубрат Пулев. Не като човек, защото не го познавам, а като боец. Той се би с Кличко и въпреки че бе победен, се изискват много качества, за да стигнеш до такъв двубой. Това е и единствената му загуба до момента. Той е корав боксьор със страхотно движение. Той е кръстен на велик български воин и носи бойния дух в себе си, носи и надежда на своята родина. Сигурен съм, че ще даде всичките си сили, за да победи“, заяви Антъни Джошуа, който на 12 декември ще защитава световния връх при най-тежките в професионалния бокс срещу Кубрат Пулев.

Британецът разказа още как му се е отразила пандемията и как се е подготвил за битката срещу българина.

„Локдаунът беше труден за мен, но това беше моята благословия. Прекарах цялата година, концентрирайки се върху подготовката ми и това да усъвършенствам боксовите си умения. Имах повече време за семейството си и за сериозни тренировки. Знам, че съм се подготвил добре и съм длъжен да победя Пулев“, каза още Джошуа.

Той разкри и защо не се е разделил с треньора си Роб Макракън, след като имаше много силна вълна от препоръки това да се случи след загубата с нокаут от Анди Руис-младши в „Медисън Скуеър Гардън“:

„Първо, аз съм лоялен човек. За това и останах да работя с Макракът. Да, друг треньор можеше да подобри някои мои технически качества, но нямаше да знае как да изстиска максимума от мен. Психологическата страна е много важна за мен, а моята връзка в тази насока с Роб е несравнима.“

Британецът очаква доста различен двубой с българския боксьор спрямо този с Анди Руис.

„Не мисля, че ще използвам същата тактика, както с Руис. Просто двамата имат различни стилове. Единият е малък, набит, здраво стъпил на крака, насочен към мощни удари на контраатака. Пулев е различен, обича да боксира на средна дистанция. С Пулев сме много добри по отношение на техниката, тук въпросът ще е до мисленето, кой ще успее да доминира в боя, кой ще успее да унищожи душата на съперника. По отношение на стила си приличаме“, коментира Джошуа.

В същото време стана ясно, че единствено зрители, които имат постояннен адрес във Великобритания, ще могат да наблюдават двубоя на живо в „Уембли Арена“ в Лондон. Цените на билетите са от 100 до 1000 паунда (за ВИП-ложите) и вече са в продажба.

Агентът Еди Хърн пък очаква AJ задължително да нокаутира българина, защото е поканил шампиона във версия WBC Тайсън Фюри да наблюдава двубоя. Очаква се следващият мач да бъде този за обединяването на световните титли във всички верии.

„Мисля, че той трябва да присъства на мача. Ако иска да се боксира с Джошуа, то трябва да е в залата, за да гледа и да си създаде мнение за предстоящия мач. Той може да пристигне директно на мача на чаша чай“, коментира Хърн.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html