вторник, 7 май 2024 г.

Пета поредна загуба за „Лудогорец“ в Лига Европа

„Лудогорец“ допусна пета поредна загуба в груповата фаза на Лига Европа. Разградчани отстъпиха на „Антверп“ с 1:3 като гости. Двубоят бе протоколен за българския шампион, след като в предишните 4 срещи записа поражения и изгуби шансове за класиране напред в надпреварата.

Мачът тази вечер започна по-добре за домакините, които откриха резултата в 19-ата минута, чрез Мартен Онгла.

В 53-ата „Лудогорец“ изравни, а точен беше Кирил Десподов. Това бе и негов първи гол с екипа на разградчани. В края на мача защитата на орлите се пропука и допусна нови два гола. Разписаха се Де Лае (72) и Бенсон (87).

В 89-ата гостите останаха и с човек по-малко, след като Драгош Григоре получи втори жълт картон.

„Естествено, че сме разочаровани. Първото полувреме бе доста слабо за нас, бяхме неориентирани във фаза защита. Около 15 минути играхме това, което искахме, след това необяснимо започнахме да излизаме от позиции и да грешим. След почивката коригирахме нещата, но дисциплината трябва да се спазва от първата до последната минута, а не да проявяваш неуважение към колетите си и към труда на всички. Футболът е колективен спорт и когато двама играчи не спазват тактическите указания, това се отразява на целия отбор“, каза треньорът на „Лудогорец“ Станислав Генчев след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html