понеделник, 6 май 2024 г.

ЦСКА отново не вкара, но взе точка от шампиона на Румъния

ЦСКА стигна до втората си точка в груповата фаза на Лига Европа, след като направи 0:0 като гост на румънския шампион ЧФР „Клуж“. „Червените“ не можаха да отбележат гол в пети поледен мач, въпреки че имаха редица ситуации да го сторят, особено след почивката, когато пропуски направи Али Соу.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което имаха по един добър шанс за гол. През втората част обаче „червените“ тотално надиграха своя съперник, като това важи особено за заключително минути на двубоя, когато румънците се бранеха в наказателното си поле, изчиствайки всяка топка и очаквайки последния съдийски сигнал. Те останаха и с човек по-малко 5 минути преди края на редовното време, когато Чипчиу бе изгонен с втори жълт картон за симулация.

ЦСКА приключва участието си в груповата фаза на Лига Европа с домакинство на италианския гранд „Рома“ след седмица. „Вълците“ си гарантираха първото място в групата след победа с 3:1 над „Йънг Бойс“. Швейцарците и „Клуж“ пък влизат в директен спор за второто място след седмица, като при победа румънците продължават напред, а при всякакъв друг резултат – отпадат.

„Контролирахме срещата и доминирахме на техен терен, затова не направих смени докато не се умориха някои момчета, после Енрике и Тиаго се включиха много добре. Доволен съм“, каза Бруно Акрапович след мача.

„Имахме достатъчно възможности. Трябва обаче да се намери един нападател, който да спечели втората топка и да отбележи. Като например при удара на Тиаго, да завършим атаката си. Това е нещо малко, ще работим върху него и ще го подобрим, за да печелим“, уверен бе наставникът на „червените“, а после бе запитан дали пропуските на Али Соу са коствали успеха на ЦСКА.

„Не само Али Соу, имахме и други ситуации. Ако Йомов, например, се ориентира по-добре, или Жеферсон подаде на Енрике, вместо на Тиаго, когато се контузи, можеше да се случат нещата по различен начин. Тези ситуации трябва да ги тренираме, за да взимаме правилните решения и ще изглеждаме по-добре. Днес за Санкаре нямаше пространства, но той даде един хубав пас на Али Соу и това можеше да реши мача, но един играч предотврати гола“, завърши специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html