понеделник, 6 май 2024 г.

Официално: Синът на Шумахер ще кара във Ф1 през 2021 г.

Мик Шумахер, син на седемкратния световен шампион във Ф1 Михаел Шумахер, влиза в шампионата през сезон 2021. Той ще кара за Хаас, като американският отбор съобщи, че вече е подписан дългосрочен договор с 21-годишния германец.

Шумахер е част от Академията на Ферари, а Хаас минава за тим, близък до Скудерията, като използва задвижващи системи на италианската компания.

През лятото се очакваше германецът да получи място в Алфа Ромео (втория тим на „Ферари“), но отборът продължи с Кими Райконен и Антонио Джовинаци.

Преминаването му в Хаас позволява на Ферари да следи внимателно развитието му.

„Отдавна следим развитието на Мик. Той натрупа опит и показва страхотни резултати във Ф2, като си пробива път с карането си, а не заради своето име“, коментира шефът на Хаас Гюнтер Щайнер.

Мик Шумахер е шампион в европейската Формула 3 от 2018 г., а в последните две години се състезава във Формула 2. Германецът е лидер в шампионата преди последния кръг, като на 5 и 6 декември са финалните стартове в Бахрейн. Шумахер има аванс от 14 точки пред Калъм Илът.

„Възможността да бъда на решетката във Формула 1 ме прави изключително щастлив и ме оставя без думи. Благодаря на Хаас, Ферари и Академията за шанса, който ми дават. Благодаря и на моите родители, които вярват в мен и ми помогнаха да сбъдна мечтата си“, каза Шумахер.

Неговият баща Михаел Шумахер има седем титли при пилотите, 91 победи. Кариерата му във Формула 1 продължи от 1991 до 2012 г.

В новия си тим Мик ще си партнира с друг дебютант – руснака Никита Мазепин, който подписа ден по-рано.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html